Det säkraste och enklaste sättet att köpa en fastighet i Spanien

Ert fastighetsköp i Spanien är förmodligen det största köp som du och din familj kommer göra någonsin.

Vi tycker att köpandet av ett hem för att tillägna familjen semestrar i eller att dra sig tillbaka till ska vara ett nöje i sig. Från att välja belägenhet, bestämma vilken fastighetstyp ni vill ha, titta på möbler till att planera era dagar i solen. Vi finns här för att hjälpa er med allt detta och vi kan försäkra dig om att det kommer att bli en av dom bästa erfarenheterna kring ett fastighetsköp som ni någonsin kommer att uppleva.

Besök områdena....
Det är grundläggande är att ni besöker de olika områden för att få en uppfattning om de olika platserna. Ni kommer att titta närmare på områdena och dess specifika fastigheter, där även möjligheten att i detalj diskutera egna enskilda önskemål finns. Ni kommer att visas runt på de olika platserna för att på bästa möjliga sätt hitta det som passar just er med hjälp av vår erfarenhet och lyhördhet.

När Du hittat en fastighet….
som ni vill köpa så kommer vi presentera en jurist / advokat för er. Ni kan även själv kontakta en jurist om ni vill. Vi hjälper er också att öppna ett spanskt bankkonto och om det skulle bli nödvändigt inboka ett möte med en Spansk bankrådgivare för att diskutera detaljer kring ett eventuellt spanskt hypotekslån.
Spanska bankerna lånar ut mellan 60-70% av köpeskillingen och utöver detta så tillkommer det ju kostnader som moms, överföringsskatt (andrahands fastigheter), stämpelskatt, notarie, lagfart som uppnår till ca 13-13,5 %

Dokumenteringen som Spanska banker vill ha in är...
dom tre senaste lönebeskeden, pass, UC- blanket (Kreditupplysnings blanket) samt deklarationen för föregående år. Är det så att ni vill köpa med ett spanskt lån kan det då vara bra att ta med sig denna dokumentation redan när man åker ner för visning.

Reservationsavgift / Handpenning...
varierar vad gäller andrahandsfastigheter och nyproduktion. Normalt sett på begagnade fastigheter så erläggs en handpenning på 3000,00 euros till det datum lagfarten skall skivas (Detta kan variera beroende på priset på fastigheten ni tänker köpa) Vad gäller nyproduktion så är oftast betalningsformen  att man erlägger en deposition på 6000,00 euros och sedan betalar man 25% efter 30 dagar och sedan ytterligare 25% efter 60 dagar för att sedan göra slutbetalningen när man gör själva övertagandet/Lagfarten då man erlägger 50% + moms, notarie mm.mm.  (Betalningsprocessen kan variera mellan dom olika byggbolagen)